|
Pytania dla policjantów
|
|
05-03-2010, 15:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2010 00:15 przez TeReL00.)
|
|||
|
|||
|
Pytania dla policjantów
A więc proszę tutaj o pomoc w takiej nietypowej sprawie
.A więc we wtorek z okazji konkursu jesteśmy zabierani na wycieczkę do szkoły policyjnej. Nie zabiorą nas na strzelnicę, więc znając życie zabiorą nas na salę i odbędzie się znana wszystkim wypowiedź "Czy ktoś ma jakieś pytania?". A więc pomyślałem, żeby zrobić sobie listę pytań, które mógłbym zdać dzielnym panom policjantom. Planuję podczas tego wydarzenia wyciągnąć taki zeszyt A4 i długopis, po czym zadawać pytania i kreślać po kartce. Zależy mi na tym, aby pytania były głównie jakieś trudne, niezależne od nich, albo jak najbardziej poważne, czy takie na żarty - czyli po prostu wszystkie. Na mojej dotychczasowej liście najprawdopodobniej znajdą się pytania: • Dlaczego wasze dojazdy trwają średnio "siedemdziesiąt dwa i pół minuty"? ![]() • Co ze skuterem Martina!? ![]() • Dlaczego korzystacie akurat z owczarków niemieckich? ![]() • Dlaczego uczycie korzystać z broni, a ponad połowa policjantów i tak chodzi bez niej? ![]() • Dlaczego policja nie płaci mandatów za przekroczenie prędkości, przejechanie linii ciągłej w programie "Uwaga! Pirat"? Podczas wykonywania tych manewrów pojazd policyjny nie jest uprzywilejowany, bo jedzie bez sygnału. ![]() TeReL00 napisał(a):Nie zabiorą nas na strzelnicęNie zabiorą nas na strzelnicę, ale ponoć będziemy mieli lekcję z bronią (hm.. ciekawe - będziemy się uczyć celować?), więc tutaj moje pytanie do poszczególnych osób z bronią: Gdzie mogę znaleźć amunicję? Typowa to chyba 9mm, a mina policjanta - bezcenna. Pięknie - 600 post Edit pytań: • W którą stronę pistolet policyjny ma gwintowaną lufę i dlaczego? • Ogólnie pozwolenia na broń |
|||
|
05-03-2010, 21:00
|
|||
|
|||
|
RE: Pytania dla policjantów
Jakby dało radę, to nagraj. I jeszcze jedno. Koniecznie idź w takiej bluzie: http://www.firmajp.pl/index.php?cPath=22
"To miejsce czeka na twoją reklamę." |
|||
|
06-03-2010, 00:12
|
|||
|
|||
|
No co Ty...
Nie będę nosił na koszulce napisu "Jestem Pedałem! Na 100%!". Może i nagram. Na razie update listy pytań, bo komuś może coś przyjść do głowy. |
|||
|
06-03-2010, 09:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2010 09:46 przez Pan_Bozia.)
|
|||
|
|||
(05-03-2010 15:52)TeReL00 napisał(a): • Dlaczego wasze dojazdy trwają średnio "siedemdziesiąt dwa i pół minuty"? 1- brak pieniędzy na większą ilość jednostek (samochody, personel nie są nieskończone) 2- że co? ![]() 3-bardzo silne, inteligentne psy. Tanie w utrzymaniu, przywiązują się do człowieka 4- brak pieniędzy żeby każdego wyekwipować. Poza tym lepiej coś umieć i nie mieć broni, niż stwarzać zagrożenie swoją niewiedzą i głupim użyciem broni 5-to już akurat polska mentalność. "Jestem z policji, Stasio mnie zna, mandatu mi nie da". Sam rozumiesz jak jest. 6- nie ma znaczenia w którą stronę, gwintowana lufa nadaje pociskowi ruch obrotowy wokół własnej osi, zwiększając jego energię, zasięg i celność(siedzę trochę w militariach- uwierz na słowo ;D) 7- Temat-rzeka. Żeby dostać pozwolenie na broń trzeba przejść jakieśtam testy czy nie jesteś świrem, chyba też świadectwo o niekaralności trzeba mieć, ale dokładniej Ci tego nie opiszę bo nie mam pojęcia jak to wygląda /fake edit- nie, nie jestem z policji, ale te pytania nie wymagają szczególnych umiejętności ruszenia makówką
Dysortografom i innym dysmózgowcom- STANOWCZE NIE!! peace. |
|||
|
06-03-2010, 12:20
|
|||
|
|||
|
-Dlaczego taki mlody, zdrowy chlop nie pracuje uczciwie budujac kraj, tylko struga z siebie wariata stojac na rogu z pala i sie groznie patrzac? Przeciez to rownie dobrze moze robic emeryt. Nie uwaza Pan ze to jest aspoleczne zachowanie? My niebawem bedziemy dorosli, naprawde mamy nadzieje ze zdarzycie z tymi drogami, mostami i fabrykami zebysmy mieli gdzie pracowac na Wasze emerytury. Podpierajac krawezniki nie przykladacie do tego reki.
-Co ze skuterem vv3k70r? Teraz jezdzi motorem bez prawka, bo motory zadziej gina. A on naprawde nie umie jezdzic i sie bardzo boi takich predkosci. Dobrze ze do fury ma szofera, ale jak przyjdzie jaki kryzys to bedzie tragedia. Ostatnio zapomnial wyjsc z zakretu przy markecie. Pomozecie mu znalezc jego skuter? "Gdzie mogę znaleźć amunicję? Typowa to chyba 9mm, a mina policjanta - bezcenna." 9mm parabelum NATO w dowolnej jednostce wojskowej na bramie dostaniesz. Jakies 4-5pln za kulke. "W którą stronę pistolet policyjny ma gwintowaną lufę i dlaczego?" Gwint jest prawy, ale jest to kompletnie bez znaczenia czy jest prawy czy lewy, po prostu tak sie przyjelo i tak sie robi gwintownice. Ale jesli robisz na sztuke narzedzie, na skrawaniu to mozesz sobie zrobic prawy czy lewy zaleznie jak akurat machniesz wajche na tokarce. Bardziej zainteresuj sie skokiem gwintu
ą, ę, ć, ź - nie mam takich na klawiaturze; zalecam podchodzenie do moich postow z luzem, duzym luzem; |
|||
|
06-03-2010, 13:06
|
|||
|
|||
|
Panie_Boziu - ja też znam odpowiedzi na te wszystkie pytania, ale chodzi o to, czy policjant je zna ^^.
Mam parę trudniejszych, na które nie znam odpowiedzi, ale na razie ich tutaj nie daję. Wektor napisał(a):Gwint jest prawy, ale jest to kompletnie bez znaczenia czy jest prawy czy lewy, po prostu tak sie przyjelo i tak sie robi gwintownice. Ale jesli robisz na sztuke narzedzie, na skrawaniu to mozesz sobie zrobic prawy czy lewy zaleznie jak akurat machniesz wajche na tokarce.Ja to wiem .Wektor napisał(a):Bardziej zainteresuj sie skokiem gwintuZainteresowałem się już wcześniej, zanim dostałem odpowiedź na forum. To pytanie także jest na mojej liście, tylko go tu nie zamieściłem
|
|||
|
06-03-2010, 22:47
|
|||
|
|||
|
Zapytaj go dokładnie, jak zrobić licencję na broń i na jaką można.
I zaproponuj, by rozważyć pomysł nie udzielania pomocy "pokoleniu JP" .
Mr Freeman http://www.youtube.com/watch?v=Dh7tCkPCZls http://www.youtube.com/user/odDymarkow http://www.youtube.com/user/Ognisty89 [*] dla Anonima. |
|||
|
06-03-2010, 23:11
|
|||
|
|||
|
Ja wydaje bron, pozwolilem sobie
ą, ę, ć, ź - nie mam takich na klawiaturze; zalecam podchodzenie do moich postow z luzem, duzym luzem; |
|||
|
06-03-2010, 23:13
|
|||
|
|||
|
hahahh kurna dla czego ja nigdy nie wpadłem na takie coś z pytaniami ??
1.Dla czego Policjanci jak już się coś dzieje naprawdę złego (bójka i te sprawy) zazwyczaj nie robią nic ale na co dzień zaczepiają niewinnych nastolatków (i nie tylko) idących ulicą ?? 2.Dla czego policjanci najczęściej chodzą w parach ?? (nie miałem pomysłu xD) 3.Czemu w Polsce łapie się nawet za posiadanie marihuany a np u naszych sąsiadów w Czechach jeszcze nawet przed legalizacją marihuany policja jakoś mogła na to przymykać oko ?? miałem pomysł tylko na jedno pytanie ale by to lipnie wyglądało... Jak coś wymyślę jeszcze to napisze
|
|||
|
06-03-2010, 23:21
|
|||
|
|||
|
CiągBolunga,
1. Ponieważ prawo jest tak głupio skonstruowane. 2. Żeby łatwiej im było zapobiec przestępstwu. 3. Ponieważ polscy policjanci są bardziej zdyscyplinowani i przestrzegający regulaminów niż ich czescy odpowiednicy. Mr Freeman http://www.youtube.com/watch?v=Dh7tCkPCZls http://www.youtube.com/user/odDymarkow http://www.youtube.com/user/Ognisty89 [*] dla Anonima. |
|||
|
07-03-2010, 12:12
|
|||
|
|||
|
Szpon:
"1. Ponieważ prawo jest tak głupio skonstruowane." Nie, to dlatego ze policjanci sa tak glupio skonstruowani, "prawo" se moze byc jakiekolwiek, jak bedzie egzekwowane-to juz kwestia ludzi. "2. Żeby łatwiej im było zapobiec przestępstwu." A znasz jakis przypadek zeby im sie udalo? 3. Bo cehca narodowa Polakow jest GLUPOTA. Czesi wiedzieli zeby sie o pryncypia nie spierac, dali sie pobic Drugiej Polsce w sojuszu z Trzecia Rzesza i zyja jak ludzie dostosowujac regulaminy do zycia. W polszy dostosowuje sie zycie do regulaminow, a regulaminy wymyslaja Godfathery kontrolujace kazdy aspekt zycia. ą, ę, ć, ź - nie mam takich na klawiaturze; zalecam podchodzenie do moich postow z luzem, duzym luzem; |
|||
|
07-03-2010, 13:37
|
|||
|
|||
CiągBolunga napisał(a):1.Dla czego Policjanci jak już się coś dzieje naprawdę złego (bójka i te sprawy) zazwyczaj nie robią nic CiągBolunga napisał(a):2.Dla czego policjanci najczęściej chodzą w parach ?? CiągBolunga napisał(a):3.Czemu w Polsce łapie się nawet za posiadanie marihuanyChodzą w parach, bo robią sobie zakłady kto wygra bójkę, do której się nie wtrącają. Zakładają się, o co się biją. Jak się założą, że o narkotyki, to później muszą rozstrzygnąć zakład i przeszukują. Na pewno spytam jeszcze o immunitety dla polityków. Dlaczego ja mam płacić 500,- i dostać 5pkt. za przekroczenie prędkości, a polityk pokazuje papier i sunie swoim Seicentem 300km/h bezkarnie? |
|||
|
07-03-2010, 13:40
|
|||
|
|||
|
Vv'3k, ja podaję, jak odpowiedziałby pewnie policjant
.Równie dobrze można powiedzieć to samo np. o urzędnikach, to nie prawo jest głupie, to oni są głupi, gdyż pracują "dzięki" (nie wiem, jakiego słowa użyć) niemu. Jakieś się znajdą, po za tym powtarzam: odpowiadam jak policjant . I w sumie miałem napisać też, że żeby było bezpieczniej dla nich.A to ostatnie to szczera prawda. Mr Freeman http://www.youtube.com/watch?v=Dh7tCkPCZls http://www.youtube.com/user/odDymarkow http://www.youtube.com/user/Ognisty89 [*] dla Anonima. |
|||
|
07-03-2010, 16:09
|
|||
|
|||
|
Szpon, bo prawo zawsze jest dura lex.
A od tego sa wlasnie ludzie zeby je korygowac tam na dole zaleznie od potrzeb. I tu jest wlasnie ten problem-wg czyich potrzeb, swojego ego? Przydatnosci spolecznej? Przydatnosci bandytom? Zapewniam Cie ze policjant odpowiada na to pytanie roznie, zaleznie od tego w jakim kraju zadasz to pytanie. Tylko debile ze Szczytna wykonuja regulamin w sposob obrazliwy dla tych co go pisali. Jakby mial byc wykonywany przez automaty, to by go wykonywaly automaty. Kwestia czy do policji przyjmuja debili, czy debilem sie dopiero w tym zawodzie zostaje. Moze to choroba zawodowa i koneiczna jest rehabilitacja przed przywroceniem na lono spoleczenstwa? Jak u zolneirzy zawodowych? ------------------------------------------------------------------ Szwedzki policjant broni nie nosi. Palke ma od swieta (jak idzie na interwencje), a czasem ma przy sobie pieprza. A nikt go nie ruszy. Bo jak sie takiego wystraszy to przez radio idzie tylko informacja "wycofuje sie do bagaznika". W bagazniku jest karabin, kulturalny, dlugolufowy automatyskij pulemiot. I czasem dodatkowo pies. Dlaczego policja nie ma pistoletow pod reka? Bo nauczyc strzelac z pistoletu jest dluzej i trudniej jak z karabinu. Ponadto policjant jak juz ma strzelac, to tak zeby miec pewnosc. A od pistoletow sa grupy interwencyjne przybywajace "do bagaznika". ą, ę, ć, ź - nie mam takich na klawiaturze; zalecam podchodzenie do moich postow z luzem, duzym luzem; |
|||
|
09-03-2010, 17:07
|
|||
|
|||
|
I po wizycie.
Niestety nie miałem amunicji 9mm, a szkoda, bo mogliśmy się bawić prawdziwymi Glockami i P99. Niestety nie zadałem wszystkich pytań i nie na wszystkie dostałem odpowiedź, bo nie mieliśmy jako takiej konwersacji. Spytałem o: 1. W którą stronę macie gwintowaną lufę? 2. Dlaczego przy pierwszym strzale w P99 skok spustu wynosi 14mm, a już w drugim 7mm? 3. Jakie są kary za noszenie przy sobie broni bez zezwolenia? Dostałem odpowiedzi, ale niezbyt zadowalające: 1. Większość naszych broni ma gwintowane lufy prawoskrętnie. Są także oczywiście lufy lewoskrętne i gładkie (w tym momencie przystawił mi przed głowę shotguna i powiedział, że mogę sobie sprawdzić, ale nie zaleca). 2. Niby, że ludziom drgają palce i żeby kogoś przez przypadek nie zastrzelili. 3. Odesłał mnie do swoich kolegów z działu prawa. |
|||
|
09-03-2010, 20:13
|
|||
|
|||
|
Czyli funkcjonariusz panstwowy (ktorego to nie mozna obrazac bo czapa) nie udzielil Ci wyczerpujacych informacji. Teraz Ty, nei wiedzac co grozi mozesz popelnic straszliwa zbrodnie POSAIDANIA Bronilsawy
|||
|
09-03-2010, 20:16
|
|||
|
|||
Wektor napisał(a):Teraz Ty, nei wiedzac co grozi mozesz popelnic straszliwa zbrodnie POSAIDANIA BronilsawyNieznajomość prawa nie zwalnia z nieprzestrzegania go .A to, że ogólnie ktoś nie przestrzega prawa, to inna sprawa. |
|||
|
09-03-2010, 20:41
|
|||
|
|||
|
"Nieznajomość prawa nie zwalnia z nieprzestrzegania go Tongue."
Mowisz to odnosnie OBOWIAZKU jakiego funkcjonariusz nie dopelnil nie informujac Cie? No dla niego to jest dwa lata plus roszczenia cywilne za poniesione i utracone i co tam jeszcze teraz papugi wymyslaja. I jak zawsze placa podatnicy
|||
|
10-03-2010, 20:57
|
|||
|
|||
|
Ale bycie takim policjantem to się człowiek musi strasznie wstydzić.
Moje posty sa zawsze ironiczne i nigdy nie maja na celu nikogo urazic, chyba, że maja taki cel i nie sa ironiczne. http://www.youtube.com/watch?v=QHFK1yKfiGo http://www.myspace.com/smokurdop Coś nie poszło zgodnie z planem? |
|||
|
10-03-2010, 22:08
|
|||
|
|||
|
A wiesz, że nawet nie, Skało?
Zarabia nawet do 2tys. bo siedzie sobie w szkole i każe młodzikom biegać w kółko i robić pompki. Później daje im pałki policyjne i kajdanki i mają trening. Czego się wstydzić? Łatwa praca dobra płaca. Coś jak ksiądz .Zarabia dużo, a tylko raz dziennie włazi do kościoła, odmawia z książeczki i ma spokój. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

.

![[Obrazek: 2eygt50.jpg]](http://i38.tinypic.com/2eygt50.jpg)

![[Obrazek: kontestowac382.png]](http://img1.vpx.pl/up/20100721/kontestowac382.png)