Jak pogadasz, zasuwaj na stronę matkę
http://www.martinlechowicz.com

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ateizm ?!?
09-03-2010, 17:30
Ateizm ?!?
Witam wszystkich, gdyż to mój pierwszy post w tym miejscu, mam nadzieje ze znajdę tu odpowiednich ludzi do odpowiednich tematów. Smile
Ale do rzeczy, bardzo zaciekawiło mnie zjawisko zwane ateizmem, czyli totalna ignorancja na Boga i wierzenie w nic i zamykanie sobie na własne życzenie
wrót nadziei w zbawienie.
Dla mnie to jest totalny idiotyzm gdy człowiek w nic nie wierzy, bardzo często spotykam tych ludzi i widzę w nich zacieranie się moralności czy brak sumienia.
Mam nadzieje ze takich ludzi na świecie jest niewielki odsetek, chciałbym poznać wasze z danie na temat tego "zjawiska".
Pozdrawiam Artur...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
09-03-2010, 18:51
RE: Ateizm ?!?
1. Moralność to pojęcie fikcyjne.
2. Ignorantem to pan jest panie Artur, ateizm to nie apateizm, który faktycznie jest ignorancją na boga, wynikający z odrzucenia go, na podstawie zebranych wcześniej informacji.

Apateista, w ogóle nie zastanawia się nad słowem bóg.

Ja np. się zastanawiam, czy bóg to papier toaletowy i czy podcieram się nim codziennie 2 razy dziennie, czy może bóg to np. MJ, bo się człowiek po niej fajnie czuje.

Myślę, że żadne z tych pojęć... ja jestem bogiem.

A i miło mi poznać pana Idiotę.

Moje posty sa zawsze ironiczne i nigdy nie maja na celu nikogo urazic, chyba, że maja taki cel i nie sa ironiczne.

http://www.youtube.com/watch?v=QHFK1yKfiGo
http://www.myspace.com/smokurdop

Coś nie poszło zgodnie z planem?
09-03-2010, 19:41
Nie przejmuj się - Skała tak zawsze Tongue.
Im bardziej Cię obraża, tym bardziej Cię lubi.
Jeśli używa inteligentnych obraz, to możesz się bać.
Skało, Ty nie jesteś chyba ateistą?
W końcu chyba skoro jesteś bogiem, to wierzysz w siebie?

Jeszcze zależy co masz konkretnie na myśli pod słowem "wiara".
Jeśli chodzi np. o wiarę w szatana (wiara tutaj w sensie uważania, że takowy gnojek ze szkoły Skały istnieje), to nie jest zła. W końcu skoro wierzysz w szatana, to co za problem uwierzyć i w Boga?
Jeśli mówimy wierze w szatana (jako wyznawaniu go, czczeniu) to jest złe z punktu widzenia wiary. Jeśli patrzeć na to z innej strony, to też nie jest złe, bo zakładamy, że wiara katolicka istnieje, bo szatan z niej pochodzi.

[Obrazek: 2eygt50.jpg]

Panna Majeranek jest fajna!
09-03-2010, 19:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2010 16:17 przez Elvis.)
Ja nie jestem metafizyczny, jestem jak najbardziej realnym skur*******

Moje posty sa zawsze ironiczne i nigdy nie maja na celu nikogo urazic, chyba, że maja taki cel i nie sa ironiczne.

http://www.youtube.com/watch?v=QHFK1yKfiGo
http://www.myspace.com/smokurdop

Coś nie poszło zgodnie z planem?
09-03-2010, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2010 20:34 przez Szpon.)
ArturRosner napisał(a):Witam wszystkich, gdyż to mój pierwszy post w tym miejscu, mam nadzieje ze znajdę tu odpowiednich ludzi do odpowiednich tematów.
Vv'ek będzie idealną osobą ^^.

ArturRosner napisał(a):zamykanie sobie na własne życzenie
wrót nadziei w zbawienie.
Jeden z idiotyzmów wiary, teraz ważniejsza jest wiara i chodzenie do kościoła niż bycie dobrym i sprawiedliwym. Jak Bóg ocenia właśnie po takich rzeczach jak chodzenie do kościoła, to ja po prostu nie chcę iść do nieba, do takiego kogoś. Moim zdaniem jeśli ten Wasz Bóg jest bogiem wszechfajnym to powinien oceniać ludzi według duuużo innych kryteriów niż mówicie.

ArturRosner napisał(a):Dla mnie to jest totalny idiotyzm gdy człowiek w nic nie wierzy, bardzo często spotykam tych ludzi i widzę w nich zacieranie się moralności czy brak sumienia.
A dla mnie totalnym idiotyzmem jest gdy człowiek wierzy, że
Szpon napisał(a):istnieje jakiś wszechmogący (paradoks omnipotencji, zresztą skoro jest wszechmocny to czemu nie zniszczy całego zła na świecie), wszechwiedzący (skoro jest wszechwiedzący to dlaczego "stworzył" anioła Lucyfera, który później upadł i wynalazł zuo), dobry i sprawiedliwy (te dwie cechy są sprzeczne, dobry wybacza, a sprawiedliwy karze, czyli sprzeczność) gość, który jest właściwie pierwowzorem człowieka. Zresztą, skoro jest wszechwiedzący, to dlaczego zadaje różne pytania Adamowi i Ewie, gdy zjedli owoc z Drzewa Poznania Dobra i Zła, przecież powinien to wiedzieć, a jeśli wie, to zadaje pytania znając odpowiedzi udając, że nie wie, co się stało, czyli jego postawa to fałsz, a więc także Bogowi nie jest obce używanie kłamstwa itp. Ktoś pewnie powie, że Bóg chciał sprawdzić, czy Adam i Ewa się przyznają - jeśli jest wszechwiedzący, to wiedziałby to i bez pytania. Ciekawe gdzie w tym wszystkim jest logika, jeśli w ogóle uważacie, że jest (bo religia ogólnie nie musi być logiczna, wiara to nie wiedza, ta druga opiera się na doświadczeniach, ta pierwsza niekoniecznie). Albo po co wysyła swego Syna na śmierć, skoro jest wszechmogący, to grzech mógł wymazać i bez tego.
Bardzo często spotykam takich ludzi i często widzę u nich ślepe podążanie za nakazami wiary nawet, jeśli są one ewidentnie idiotyczne.

ArturRosner napisał(a):Mam nadzieje ze takich ludzi na świecie jest niewielki odsetek, chciałbym poznać wasze z danie na temat tego "zjawiska".
Nom, niewielki, na całym świecie zapewne grubo ponad miliard (choć myślę, że dużo więcej, w samych Chinach prawie 50% ludzi jest zadeklarowanych jako ateiści, a u naszych sąsiadów Czechów bezwyznaniowcy i ateiści to 40%). Na tym forum ten odsetek ateistów też nie jest taki duży, jedynie Skała, ja, vv3k70r, (...), Anonim itd.

Eh, jak ja nie lubię tych bogobojnych wojowników co to wszystkich o niesłusznych poglądach nazywają idiotami... A potem mówią, że to ateiści niby aroganccy są...

Skała ma całkowitą rację.

TeReL00 napisał(a):Im bardziej Cię obraża, tym bardziej Cię lubi.
Nie zawsze Tongue.

Tak poza tym to, tak jak pisze Terel, wiara to nie zawsze to samo oznacza.

Btw., Ave Pan Zaghłady i Kharthofli Mhroku !

Mr Freeman
http://www.youtube.com/watch?v=Dh7tCkPCZls
http://www.youtube.com/user/odDymarkow
http://www.youtube.com/user/Ognisty89
[*] dla Anonima.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
09-03-2010, 20:57
ateizm nie jest idiotyzmem, chociaż go nie rozumiem. Natomiast Realny skurwisynizm jest mi znacznie bliższy
09-03-2010, 21:04
Szpon napisał(a):
TeReL00 napisał(a):Im bardziej Cię obraża, tym bardziej Cię lubi.

Nie zawsze Tongue.
TeReL00 napisał(a):Jeśli używa inteligentnych obraz, to możesz się bać.

Szpon napisał(a):Skała ma całkowitą rację.
Peeewnie. Jego irytujący i tępy huncwot Tereloo się nie liczy.

Szpon napisał(a):Btw., Ave Pan Zaghłady i Kharthofli Mhroku !
Jeszcze:
Wektor napisał(a):Chwalmy Winowida i Piwożłopa z Trójcy Potężnego Spityrusa.
Na pohybel Panu Ciemności Odbytorowi!

09-03-2010, 21:09
Można ewentualnie dodać jeszcze Latającego Potwora Spaghetti, Niewidzialny czajniczek latający wokół Ziemi oraz Czajnik Grozy (może ten niewidzialny i ten groźny to ten sam ?).

Mr Freeman
http://www.youtube.com/watch?v=Dh7tCkPCZls
http://www.youtube.com/user/odDymarkow
http://www.youtube.com/user/Ognisty89
[*] dla Anonima.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
09-03-2010, 21:16
Szpon napisał(a):Można ewentualnie dodać jeszcze Latającego Potwora Spaghetti
Latający Potwór Spaghetti?
Widziałem go jak nosiłem herbatę nauczycielom w szkole Skały.
Mały kretyn siedzi w ławce z szatanem Smile.

Szpon napisał(a):Niewidzialny czajniczek latający wokół Ziemi oraz Czajnik Grozy
To sprzątaczki ze szkoły Skały.
Niewidzialny Czajniczek, bo Czajniczek ma na nazwisko, a Niewidzialny, bo nigdy nikt nie widział jak sprząta.
Czajnik Grozy to przezwisko wśród nauczycieli.
Wzięło się od rzutu mopem mokrym naprzód na 100m do celu (czyt. na koniec korytarza w paszcze ucznia).

09-03-2010, 21:25
Dziekuje, dziekuje Smile
Wywolano wilka. Otoi jest. Las blisko Smile

To jedziemy od poczatku.

Ateizm jest NORMA. Zakladajac ze czlowiek ma zbior informacji zeroelementowy i zaczyna dodawac elementy nalezy okreslic ze stanem naturalnym jest BRAK WIARY. Czyli podzbior z zabobonami nie istnieje gdyz zbior informacji zawiera zerowa liczbe elementow.

Czyli ludzie niewierzacy i nierozpatrujacy tej bzdury sa normalni.

Nastepnie trafiamy na oddzial nieszczelnie zamkniety i stamtad ulatniaja sie nam do zbioru elementy urojone.
Na przyklad podzbior zeroelementowy WIERZENIA.

Zeroelementowy gdyz na razie jeszcze nie wierzy, ale juz we lbie sie telepie ze wypadaloby se cos uroic.
Na przyklad rycerzy Jedi. No albo Bilbo Baginsa. Albo Chytrusa Pana. Albo Baala. A moze zagrac Duke Nuken?

No i na poczatek korzystajac z reszty zbiorow, w ktore nagle wpada element "glod" wysnuwa wniosek "zdobyc zarcie" po jakze krotkiej operacji "+(-GLOD)", ktorej wynikiem jest "jesc". Jako ze operacja + jest jedyna istniejaca wogole, to na poczatek wystacza.

Oczywiscie jesli nie wystepuje dla danego obiektu przerywacz pod tytulem +glod to zaczynaja sie schody. Bydle bez przerywnika za duzo mysli (czyli nie wchodzi w tryb "zuj trawe") i wymysla teorie spiskowe.

Zamiast zrec trawe przodem i srac tylem zaczyna realizowac na swoich zbiorach losowe funkcje urojone.

Czyli laczy dwa dowolne elementy niezerowe i tworzy do nich funkcje, ktora przeksztalca jeden w drugi. Na przyklad "widzisz_babe" przestaje wiazac z "kladz_babe+plodz potomstwo" tworzy funkcje przeksztalcajaca "widzisz_babe" w "zjedz_ser".

Oczywiscie jest to jak najbardziej nieprzydatne i od razu odrzuca taki pomysl, natomaist po dluzszym losowaniu dobiera ktorys z takich imbecyli funkcje "robisz_dobrze" ==> "grzech".

I wtedy zacyznaja sie jaja. Zamiast normalnie zdobywac zarcie i baby to wprowadzaja se utrudnienia do gry, takei zeby mozna bylo wiecej myslec i kombinowac.

Z takich ograniczen jest "nie porzadaj cudzej baby", "nie uzywaj cudzej baby w cudzym kojcu", "nie zabijaj goscia co Cie wku", "zabieranie co Ci pod lape podejdzie" ==> "be".

Pozniej se wymyslaja bogow, srogow, rarogow, dogmaty, swinte ksiegi i hustlera. Na koniec powstaje "prawo i prawnicy", ktorzy zajmuja sie kompletnymi abstraktami jak "wlasnosc intelektualna" i normalnym ludziom noz sie w kieszeni otwiera wiec zaczynaja lac na wszelkie wymyslone dotag lgupoty wracajac do korzeni.

I tak to wlasnie jest.

Schorzeniem podczapkowym jest WIARA. Gdyz jest to urojenie niczemu niesluzace (cos jak "nie wychodz po ciemku do parku bo tam sa gwaltowniki", tak jakby zboczency czychali w miejscach gdzie nikt nie lazi, tymczasem najczesciej czaja sie w domu pod postacia tatusia, mamusi, dziadka, wojka, cioci, babci, brata, siostry). szkodzi ono samemu wierzacemu zmniejszajac jego wydajnosc w codziennym zyciu (na przyklad zabobon: "nie stapaj na zielone kafelki" zmniejsza predkosc poruszania i odwraca uwage).

W normalnej sytuacji wariatom, majacych natrectwa sie leczy i uczy zyc z ludzmi.
Ale poniewaz mamy demokrature to mozna przeglosowac ze choroba jest norma (vide pedalstwo) i uznac ze wierzacy nie sa powaleni pod czapka.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Polecam wniknac w temat dzialania sieci neuronowych (czyli mozgow). Te mendy co mamy je we lbach jak sa przejedzone i nie zajete wypatrywaniem lwa co nas zezre oraz mamuta co my go zezremy to naprawde ciekawe rzeczy losuja.

A do rpzejedzenia doprowadzamy jak jeden cwaniak (a to ja) wymysli ze Wy macie lapac mamuty, a ja sobie bede prezesowal, szefowal, odprawial zabobon, politykowal, biurokracil. Kradl no po prostu bede wasze mamuty Big Grin

ą, ę, ć, ź - nie mam takich na klawiaturze;
zalecam podchodzenie do moich postow z luzem, duzym luzem;
Odpowiedz 

Skocz do:

KontaktNieprofesjonaliściWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS