Jak pogadasz, zasuwaj na stronę matkę
http://www.martinlechowicz.com

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wykorzystać państwo?
24-07-2010, 23:18
Jak wykorzystać państwo?
Yo. Smile ostatnio z braku pomysłów na spędzenie wakacyjnego dnia zacząłem zastanawiać się jak mogę nasze "nie do końca zdrowe prawo" wykorzystać na swoją korzyść. mianowicie mam na całej powierzchni wierzchu dłoni blizną w sumie nie utrudnia mi funkcjonowania ani nic takiego ale zastanawiam się czy mogę dzięki takiej bliźnie wyciągnąć jakieś pieniądze od naszego "kochanego" mechanizmu państwowego... z braku pomysłów na spędzenie wakacji może tak je spędzę Smile męcząc Biurwy w ich okienkach Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
25-07-2010, 09:05
RE: Jak wykorzystać państwo?
Do pracy idz leniu to bedziesz mial i zajecie na wakacje i pieniedzy.

ą, ę, ć, ź - nie mam takich na klawiaturze;
zalecam podchodzenie do moich postow z luzem, duzym luzem;
26-07-2010, 09:56
Popieram vv. Bo ty dostaniesz jakieś odszkodowanie za które zapłacę JA z moich podatków. Więc jak zostało powiedziane: 'do pracy idź leniu"

"Quidquid latinum dictum est, altum viditur"
"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi karą cielesną (rózgą na gołą dupę!) [Obrazek: rozga.gif]
26-07-2010, 11:34
A ja osobiście nie zgadzam się z vv. i Elvisem. Ta kasa i tak już nam została zabrana, więc to, na kogo pójdzie nie ma znaczenia.
26-07-2010, 12:02
Ma. bo jeśli przykładowo zabrali wszystkim ludziom w kraju łącznie 1000 zł a wydatki wyniosły 1100 zł to w przyszłym roku odbiorą nam te dodatkowe 100 zł. I nie bedzie podatku wartego 1000 czyli 1200 żeby nie powtórzyła się sytuacja sprzed roku że zabrakło. Choć z drugiej strony i tak 1400 nam zabiorą...

"Quidquid latinum dictum est, altum viditur"
"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - Terry Pratchett
Nieprzestrzeganie regulaminu grozi karą cielesną (rózgą na gołą dupę!) [Obrazek: rozga.gif]
26-07-2010, 13:07
Dokładnie. Elvis... Sęk w tym, że podatki raczej nie zmaleją, a ja tylko czekam aż osiągną taki pułap, że lud otworzy oczy i wyjdzie na ulice (ale czy to możliwe...).
26-07-2010, 21:27
Ja po prostu podatkow nie place.
Jak dla mnie panstwo moze sie zadluzac ile chce. Dostanie i tak tylko vat za produkty i akcyze od wachy. Ni cwiecej. Jak przegnie pale i zacznie mnie naciskac-to jeszcze kilka panstw czeka w kolejce zeby budowac u siebie przemysl wysokich technologi i powitaja mnie chlebem i sola.

Ale zeby dojsc do tego poziomu, zeby nie placic to sie trzeba duzo napracowac.

26-07-2010, 22:27
vv. i "w tych kilu państwach" też nie będziesz płacić?Smile
27-07-2010, 17:23
Ano tez nie bede placil, bo taki jest przywilej posiadajacego.

W Polsce z tego przywileju korzystaja posiadajace kapital koncerny (chocby supermarkety), ktore podatkow faktycznie nie placa.
A w innych krajach nikt nie zawraca d "konsultantom", bo lepiej miec jakies tam posrednie podatki z firmy co ich zatrudnia i jakis hajtekowy przemysl, niz nie miec tej firmy wogole, przemyslu wogole, i miec kraj agralny.

Z krajow agralnych, ktore wdup... na progach podatkowych dla specjalistow i nie zostawily zadnej "oficjalnej" furtki, zeby ich zachecic do pracy akurat u siebie bez podatkow mamy przyklad Polski i Wloch.

Z Polski przemysl sie wyniosl razem z ludzmi, we Wloszech taka objetosc jaka tam byla wyniesc sie nie miala dokad wiec sie przemysl zawalil, a ludzie powyjezdzali.

Obecnie w obu krajach, zeby otworzyc nowa fabryke, chocby marmolady i sloikow, trzeba sciagac inzynierow i technikow z zagranicy.
I maszyny do tej fabryki tez.
Wiec rownie dobrze mozna ja postawic w Ugandzie, bo tam skarbowka mniej pyskata.

W zaawansowanych gospodarkach zauwazono to zjawisko juz dawno i dlatego staja tam na glowie, zeby upchnac jakos pod dywanem ludzi, z ktorych zdzierac nie warto, bo pieniadze straca wartosc.
A konkurencja na swiecie o specjalistow od przemyslu jest na tyle duza, ze sa cale korporacje zajmujace sie organizowaniem takim ludziom zycia i przesiedlaniem ich do gotowo zbudowanych miasteczek wokol przemyslu.

30-07-2010, 11:49
Hm... No to rzeczywiście warto stąd wiać. Tylko dokąd?
30-07-2010, 16:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2010 16:09 przez vv3k70r.)
Dokadkolwiek?

Przeciez nawet na Bialorusi jest wyzszy standard zycia niz w Polsce.

Istotne jest nie dokad uciekac, a jeno z plonacego burdelu wybiec, a pozniej jakos to jzu sie ulezy.

31-07-2010, 11:07
Państwo Ci nie daje tych kilkunastu-kilkudziesięciu procent z Twojej pracy, ono Ci je pożycza, a to różnica.
Przez podatki ono nie zabiera Ci wcale pieniędzy, ono po prostu przekazuje je innym.

Proste.
http://www.youtube.com/user/odDymarkow#p...OBIOgfNndc

Mr Freeman
http://www.youtube.com/watch?v=Dh7tCkPCZls
http://www.youtube.com/user/odDymarkow
http://www.youtube.com/user/Ognisty89
[*] dla Anonima.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
31-07-2010, 11:20
Oto dlaczego wypelnianie deklaracji moim klientom zaczynam od wpisania na samym koncu "0" w "winien skarbowce", a reszte cyfr kreta droga i zydowskim targiem do tej cyfry slusznej prowadze.

Bo przeciez kazdym przedsiebiorca wie, ze ze skarbowki ani grosza na firme nie dostal i nic nie jest jej winien. I jedynie ten zdroworozsadkowy poglad, nalezy na urzedniczy debilizm w rubryczkach przetlumaczyc.

Ale ze taki zwyczaj pracujacych, zeby jalmuzne biednym rozdawac, to jak sie ta cyfra nie tak calkiem do zera sprowadzi tez zle nie jest, niech znaja panski gest, moze se bulkie chleba kupia... bo jak im na gluposci sie zbierze i na znaczek z pismem nerwiacym wydadza... to wtedy wpisywac zaczniemy znowu zero i fige dostana.

Odpowiedz 

Skocz do:

KontaktNieprofesjonaliściWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS